راهنمای جامع نرم افزار مدیریت فرآیند، مدیریت پروژه و مدیریت سرویس جیرا
نرم افزار جیرا (Jira) که متعلق به شرکت استرالیایی Atlassian است، به عنوان یکی از بهترین نرمافزارهایی است که میتوان به کمک آن به صورت همزمان در حوزههای مدیریت فرآیند (فرآیندهایی مانند استخدام، فرآیند خرید، فرآیند مرخصی و …)، مدیریت پروژه (مدیریت پروژه اجایل مانند اسکرام و کانبان و یا مدیریت پروژه به صورت RUP و آبشاری) و مدیریت سرویس (فرآیندهایی مانند Service Request Fulfillment، Incident Management، Change Managent و …) از آن در سازمان استفاده کرد.
این نرمافزار که از سال ۲۰۰۲ تا کنون در حال توسعه است، ابتدا صرفا برای مدیریت باگ استفاده میشد که نام خود را نیز از نرمافزار رقیب خود در آن زمان که یک نرمافزار Open Source مدیریت باگ به نام Bugzilla بود، گرفته است.
توسعهدهندگان این نرمافزار در ابتدا با انتشار ماژول Jira Software تنها آن را با هدف مدیریت باگهای نرمافزاری توسعه دادند. اما به مرور با اضافه شدن ماژول دیگری به نرمافزار، جیرا تبدیل به یک نرمافزار پرقدرت در مدیریت پروژههای نرمافزاری با استفاده از متدولوژیهای اجایل مانند اسکرام و کانبان شد و سپس با اضافه شدن ماژول Jira Service Desk که بعدا به Jira Service Management تغییر نام یافت، این امکان را فراهم میکند که بتوان فرایندهای مدیریت سرویس (ITSM) مانند فرآیندهای بهروشی (Best Practice) معروفی مانند ITIL را نیز در آن پیادهسازی کرد.
در این مقاله قصد داریم نگاه جامعی به این نرمافزار بیاندازیم و امکاناتی که این نرمافزار برای یک سازمان فراهم میکند را شرح دهیم.
شرکت اتلسین (Atlassian)
اگر در سازمانی فعالیت میکنید، احتمالا نام یکی از نرمافزارهای Trello، Slack، جیرا، کانفلونس، بیت باکت را شنیده اید. این نرمافزارها همه متعلق به شرکت Atlassian است که یکی از توسعهدهندگان بهترین نرمافزارهای سازمانی است.
اما دلیل محبوبیت این نرمافزارها در سازمانها چیست؟ یکی از مهمترین دلیل استفاده روزافزون شرکتهای از این نرمافزارها، اکوسیستمی است که این شرکت تشکیل داده است. به این معنی که قابلیتها و امکانات هر کدام از این نرمافزارها امکان توسعه توسط هزاران پلاگینی که توسط شخص و شرکتهای Third Party توسعه داده شده و در Atlassian Marketplace در دسترس قرار گرفته است را دارا هستند و تقریبا میتوان گفت هیچ نیازمندی در این ابزارها وجود ندارد که برای آن پلاگینی نوشته نشده باشد!
نسخههای جیرا
نرم افزار جیرا در حال حاضر توسط شرکت اتلسین در دو نسخه ابری (Cloud) و قابل نصب بر روی سرور (Data Center) منتشر میشود. نسخه قابل نصب بر روی سرور نیز بسته به ابعاد یک سازمان به دو شکل Clustered و Non-Clustered قابل راه اندازی است.
به طور معمول شرکتهایی با تعداد کاربر کمتر از ۳۰۰ نفر نسخه Non-Clustered (و یا Stand-alone) و در صورتی که تعداد کاربران شرکت بیش از این تعداد باشد پیشنهاد میشود نسخه Clustered را پیادهسازی کنند. در نسخه Clustered تعداد نودهای جیرا بسته به پارامترهایی مثل تعداد کاربران، تعداد پروژهها، تعداد فیلدهای سفارشی متفاوت در نظر گرفته میشود.
لازم به ذکر است که برای راه اندازی جیرا به صورت کلاستر شده نیاز به حداقل ۵ سرور (ماشین مجازی) نیاز است. یک نود برای Load Balancer، دو نود برای سرویس جیرا، یک نود برای دیتابیس (Shared Database) و یک نود نیز برای محل ذخیره سازی فایلها (Shared File Storage) در نظر گرفته میشود.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
نسخه ابری و قابل نصب در سازمان از لحاظ ظاهری مقداری اختلاف دارند، اما از نظر عملکرد تقریبا هر دو سرویس یکسان هستند.
در ادامه نسخه قابل نصب بر روی سرور را شرح خواهیم داد.
ماژولهای اصلی جیرا (Jira)
نرم افزار جیرا به صورت کلی در سه حوزه قابل استفاده است.
– مدیریت فرایندهای سازمانی
– مدیریت پروژه
– مدیریت سرویس
مزیت مهم نرمافزار جیرا در این است که شما با استفاده از یک نرمافزار جیرا به صورت همزمان این امکان را دارید که هر سه بخش را در نرمافزار مدیریت کنید و در صورت نیاز این بخشهای را نیز با یکدیگر یکپارچه (Integrate) کنید. در صورتی که بخواهید از سایر ابزارها استفاده کنید باید برای هر کدام از این بخشهای از یک نرمافزار مجزا استفاده کنید. برای مثال برای مدیریت فرآیندها از ابزارهای BPMS مانند SharePoint و برای مدیریت پروژههای خود از ابزارهایی مانند ClickUp، Redmine و برای مدیریت سرویس و فرایندهای مربوط به آن از ابزارهایی مانند ManageEngine استفاده کنید.
این امر موجب جزیرهای شدن واحدها و فرایندها سازمان خواهد شد و پیچیدگی مدیریت فرآیند و اطلاعات را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این وجود هزاران پلاگین بسیار کاربردی برای جیرا باعث شده است این نرمافزار به یکی از ابزارهای کمنظیر در این حوزه شود که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.
نرم افزار جیرا شامل سه ماژول اصلی است :
قبل از معرفی این سه ماژول باید بدانید که در نرم افزار جیرا هر موضوعی هنگام ثبت در یک Issue ثبت میشود و Issue ها در Project ها دسته بندی میشود.
یک پروژه در جیرا میتواند معادل یک واحد سازمانی (مانند HR، زیرساخت، مالی و …) و یا یک پروژه در حال توسعه (پروژه اندروید، iOS و یا نسخه دستکتاپ) و یا یک یا چند سرویس در حال خدمتدهی به مشتریان باشد.
ماژول Jira Core
این ماژول پایه ای جیرا است که با نصب هر کدام از ماژولهای دیگر این ماژول به صورت خودکار نصب میگردد. در صورتی که شما اقدام به نصب این ماژول به تنهایی کنید تنها امکان ساخت پروژههای از نوع Business و Task Management را خواهید داشت که سادهترین نوع پروژه در جیرا است. از این ماژول میتوان برای پیادهسازی فرآیندهای داخل سازمانی یا ایجاد پروژههای مدیریت Task به صورت ساده استفاده کرد.
ماژول Software
از این ماژول برای ساخت پروژههایی از نوع Kanban و Scrum (و یا ترکیب این دو!) استفاده میشود. بنابراین در جیرا زمانی میتوانید این نوع از پروژهها را ایجاد و استفاده کنید که این ماژول نصب شده باشد.
ماژول Service Managament
از این ماژول برای برای ایجاد پروژههایی برای مدیریت سرویس و پیادهسازی فرآیندهایی مانند Service Request Fullfilment، Incident Management، Change Management و … استفاده میشود.
نکته مهم در استفاده از جیرا این است که فارغ از اینکه چه نوع پروژهای استفاده میشود، هر سازمان میتوان فرآیندهای کاری خود را در هر کدام از انواع پروژهها به صورت کامل مطابق با سازمان خود سفارشیسازی (Customize) کند.
به طور معمول نوعهای ایشوهایی (Issue Types) که در هر کدام از انواع پروژهها مورد استفاده قرار میگیرد به شکل زیر است.
انواع پروژهها در جیرا
پروژههای نوع Task Management
در این نوع پروژه معمولا نوع ایشوی Task و Sub-task مورد استفاده قرار میگیرد. فرآیند کاری (Workflow) هر کدام از این ایشوها قابل سفارشیشدن است.
پروژههای نوع Software (کانبان یا اسکرام)
در این نوع پروژه های معمولا ایشوهای با نوع Bug، Story، Epic تعریف میشوند. ایشو نوع Story برای تعریف نیازمندیهای جدید، Bug برای تعریف ایرادات موجود در سیستم مورد استفاده قرار میگیرند.
در پروژههای نرمافزاری نوع Epic برای دستهبندی موضوعی کارها (Story یا Bug) مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از ایشو امکان گزارشگیری پیشرفت کار را نیز فراهم میکند.
در پروژههای نوع Software از ویژگیهای دیگر این پروژهها نیز میتوان برای مدیریت بهتر کارها استفاده کرد. برخی از این موارد شامل:
Backlog و Sprint : تمامی کارهایی که در پروژه تعریف میکنید ابتدا در این Backlog قرار میگیرد. سپس مطابق با متدولوژی اسکرام میتوان کارها را به افراد تخصیص دهید، آنها را تخمین بزنید و سپس در اسپرینتها قرار دهید.
Kanban Board : بردهای کانبان یکی از متدوالترین مدلهای نمایش وظایف است. در جیرا این امکان وجود دارد تا کارها را در بردهای کانبان نمایش داد تا کاربر بتواند به راحتی وضعیت کارها را مشاهده و در صورت نیاز وضعیت انها را تغییر و به روز نماید.
علاوه بر اینکه در برد کانبان امکان تعریف WIP بر روی هر ستون برای مدیریت تعداد کارهای در جریان نیز وجود دارد.
Version: جیرا امکان استفاده از دو فیلد fix-version و affect-version را فراهم کرده است. مقدار فیلد اول زمان انتشار نسخه را مشخص میکند. فیلد دوم که معمولا برای باگ استفاده میشود نسخه ای را نشان میدهد که کاربر در آن نسخه با مشکل مواجه بوده است.
Component : کامپوننت در جیرا نوعی شکست پروژه به بخشهای کوچک تر است. برای مثال در یک پروژه نرمافزاری کامپوننت ها میتواند شامل موارد مثل Database، Front-end، Back-end، Andriod و … شود. هم چنین میتوان برای هر کامپوننت یک شخص به عنوان Lead تعریف شود تا مسئولیت کامپوننت را بر عهده داشته باشد.
Reports: در پروژههای نرمافزاری گزارشهای مختص این پروژهها مانند Burndown، Burnup، Velocity و Sprint Report و … قابل ایجاد و استفاده هستند که امکان مدیریت پروژه را راحتتر میکنند.
Git Integration: در جیرا این امکان وجود دارد که با ابزارهای مدیریت کد مانند Bitbucket ، GitLab و … یکپارچه شود. با این کار توسعهدهندگان میتوانند مستقیما از جیرا ایشوها را به کد خود متصل کنند و یا با ایجاد یک Branch جدید، شروع به توسعه کد خود بر اساس ایشو تعریف شده کنند. هم چنین جیرا وضعیت Branch را نیز نشان میدهد.
قابلیت دیگر این یکپارچه سازی استفاده از Smart Commit است که ارتباط بین فرآیند کاری و وضعیت کد را Sync میکند.
پروژههای نوع Service Management
این نوع از پروژهها در جیرا که با نصب ماژول Service Management در جیرا فعال میشود امکان ایجاد یک نرم افزار مدیریت تیکت (Ticket Management) کامل را فراهم میکند. کاربران این بخش عملا به دو دسته مشتریان (Customers) و مسئول پاسخگویی (Agent) تقسیم میشود.
با ایجاد این نوع پروژه، محیط Customer Portal نیز به جیرا اضافه خواهد شد. این بخش به مشتریان (داخل یا بیرون سازمان) این امکان را میدهد تا تیکت های خود را ثبت کرده و وضعیت تیکتهای ثبت شده خود را مشاهده کنند. هم چنین از بخش کامنت با نفرات Agent در ارتباط باشند. پرتال جیرا محیط سادهای را فراهم میکنند که مشتریان به راحتی بتوانند بخش مورد نظر خود برای ثبت درخواست خود را پیدا و یا پیگیری کنند.
انواع ایشوهای متداول در Service Management
در این نوع پروژهها معمولا نوعهای ایشو (Issue Types) زیر تعریف میشود:
Service Reqest Fullfilment : این نوع از ایشو برای مدیریت امور جاری مشتریان مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا بیشترین درخواستهای کاربران در این دسته قرار میگیرند.
Incident Management : این نوع از ایشو برای مدیریت رخدادها و رفع آنها در کمترین زمان مورد استفاده قرار میگیرد.
Change Management : این نوع از درخواست برای مدیریت تغییرات و مدیریت تاثیرات این تغییرات و ریسکهای آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
علاوه بر موارد بالا مواردی مانند Event Management، Problem Management و … نیز در جیرا قابل پیادهسازی است. به ازای تمامی این انواع ایشوها میتوان جریان کاری (Workflow) مختص آن را سفارشیسازی کرد و مطابق با نیاز سازمان پیادهسازی کرد.
همچنین جیرا این امکان را فراهم میکند تا به ازای این ایشوها انواع مختلفی از Customer Request Type ها را ایجاد کرد.
برای مثال یک واحد IT سازمان را در نظر بگیرید که قصد دارد درخواستهای سایر افراد در سازمان را از طریق جیرا مدیریت کند. بنابراین در این پروژه افراد در IT به عنوان Agent و سایر افراد سازمان مشتریان این واحد در نظر گرفته میشوند.
این واحد سازمانی برای هر کدام از انواع ایشوهای ذکر شده در بالا میتوان جریان کاری خود را طراحی کند.
در یک واحد IT انواع درخواستهایی که به عنوان Service Request میتواند ثبت شد مواردی مانند ایجاد یک کاربر جدید، درخواست نصب نرمافزار بر روی سیستم، درخواست سختافزار و …
هم چنین هر کدام از این درخواستها نیز میتوانند فیلدهای مختص خود را داشته باشند و فرمها را به گونهای تنظیم کرد که فیلدهای اجباری و اختیاری در آن توسط افراد تکمیل و فرم ارسال شود.
برخی از ویژگیهایی که در پروژههای Service Management در جیرا قابل استفاده هستند عبارتند از:
تعریف و مدیریت SLA (SLM)
از قابلیتهای مهم یک پروژه Service Management جیرا امکان تعریف، مدیریت و گزارشگیری بر روی SLA هاست. در جیرا این امکان وجود دارد تا SLA ها را به شکلهای مختلفی تعریف کرد و هم چنین تقویمهای متفاوتی (مثلا ۲۴/۷ یا تقویم کاری) برای SLA ها تعریف کرد. هم چنین که جیرا با استفاده از پلاگینهای مختلفی (مانند Rich Filter for Service Management) امکان تهیه گزارشهای مختلفی برای SLA شامل موارد Met vs Breached را به صورت لحظهای را فراهم میکند.
کامنتهای Internal / External
در این نوع پروژهها این امکان وجود دارد که نفرات Agent میتوانند کامنتهای خود را به صورت Internal ارسال کنند یا آنها را با مشتریان در پرتال به اشتراک بگذارند. این ویژگی زمانی استفاده میشود که نفرات Agent میخواهند به صورت داخلی بر روی موضوعی بر روی یک ایشو صحبت کنند و سپس در صورت نیاز نتیجه را با مشتری در میان بگذارند.
ایجاد Self-service ITSM
در صورتی که جیرای خود را به نرم افزار Confluence متصل کنید، میتوانید پروژه خود به یک Space در کانفلوئنس متصل کنید. سپس در کانفلوئنس صفحات و دانشنامههای مورد نیاز مشتریان خود را ایجاد کنید و آنها را به شکل مناسبی تگگذاری کنید.
حالا در صورتی که مشتریان شما در پرتال به هنگام ثبت تیکت و در عنوان تیکت کلماتی را استفاده کنند که در تگها زده شده توسط شما در صفحات کانفلوئنس موجود باشد، جیرا صفحه دانشنامه را به کاربر نشان میدهد تا در صورتی که با مطالعه آن مقاله مشکل حل میشود، دیگر اقدام به ثبت تیکت نکند.
برای روشنتر شدن کارکرد این ویژگی مثال زیر را در نظر بگیرید:
شما در پرتال مشتریان خود بخشهای مختلفی را در نظر گرفتهاید که مشتریان با توجه به نیاز خود از این بخشها تیکتها خود را ثبت میکنند. اما شما با توجه به تیکتهای ثبت شده تا کنون متوجه شدهاید که درصد زیادی از تیکتهای مشتریان شما مربوط به نحوه تغییر رمز عبور مشتریان است.
با توجه به این موضوع شما یک مستند در کانفلوئنس ایجاد میکند و نحوه این کار را به صورت کامل شرح میدهید و صفحه ایجاد شده را با کلماتی مانند تغییر پسورد، پسورد، رمز عبور و … تگگذاری میکنید. حال با توجه به اینکه جیرای خود را به کانفلونس متصل کردهاید، زمانیکه کاربری برای ثبت درخواست تغییر رمز عبور اقدام به ثبت تیکت کند به صورت خودکار بخش از مقاله نحوه تغییر رمز عبور به کاربر نشان میدهد و کاربر دیگر نیازی به ثبت تیکت نخواهد داشت.
با این روش شما میتوانید به مرور زمان درصدی زیادی از زمان کارکنان خود را صرف امور دیگر کنند.
دریافت feedback مشتریان از نحوه پاسخگویی به تیکتها
در جیرا میتوانید از بخش Customer satisfaction تنظیمات را انجام دهید تا پس از حل شدن یک تیکت، یک ایمیل به مشتری ارسال شود و میزان رضایت مشتری را از نحوه رفع تیکت دریافت کنید.
با این ویژگی میتوانید گزارشهایی نیز از میزان رضایت مشتری نیز تهیه کنید.
اتصال جیرا و ایمیل سرور
در صورت تنظیم این ویژگی، میتوانید با اتصال جیرا به یک آدرس ایمیل، ایمیلهایی که دریافت میشود را به تیکت تبدیل کنید. به این ترتیب مواردی که از سمت مشتریان برای شما به صورت ایمیل نیز دریافت میشود نیز قابل مدیریت و رسیدگی در جیرا خواهد بود و مطمئن خواهید شد که چیزی را از قلم نمیافتد.
هم چنین در صورت نیاز میتوان آپدیتهای جدید در جیرا را از طربق ایمیل به افراد ارسال کرد.
آنچه تا اینجا شرح داده شد بخشی از امکاناتی است که جیرا برای مدیریت امور شما در سازمان در اختیار شما قرار میدهد. برای بررسی تمامی امکانات جیرا نیاز به چندین ساعت ویدیو است.
در ادامه به بررسی چند پلاگین مهم و پرکاربرد جیرا خواهیم پرداخت.
پلاگینهای پرکاربرد جیرا
پلاگین Automation for Jira
به جرات میتوان گفت این پلاگین یکی از مهمترین و بهترین بخشهای جیراست. کاربرد این پلاگین به اندازهای است که شرکت اتلسین در نسخههای جدید این پلاگین را به صورت Built-in در جیرا و به همراه لایسنس Data Center فعال میکند.
در جیرا میتوانید تمامی اموری تکراری را به Automation بسپارید. همچنین که کارکرد پلاگین بسیار ساده است و با چند Drag and Drop به شما امکان نوشتن Rule های متنوع را میدهد. این پلاگین به صورت جداگانه در این مقاله شرح شده است.
برخی از کارکردهای این پلاگین:
– تخصیص خودکار ایشوها به افراد بر اساس پارامترهای مختلفی مانند نقش افراد، میزان حجم کار جاری شخص، به صورت یکی در میان به افراد یک گروه و …
– ارسال پیامک و یا هر نوع نوتفیکشین بر اساس یک تغییر در جیرا
– کامنتهای یادآوری به افراد
– انتقال خودکار ایشوها از یک وضعیت به وضعیت دیگر
– تغییر در Security Level ایشوها
– دریافت API از سایر ابزارها و انجام کاری بر اساس مقادیر ورودی
– و …
پلاگین Custom Chart for Jira
اگر به دنبال ساخت داشبوردهای داینامیک و جذاب و کاربردی در جیرا هستند، این پلاگین میتواند به شما کمک کند. بعد از نصب این پلاگین کافی است در یک داشبورد Gadget های این پلاگین را به داشبورد اضافه کند. این داشبوردها میتواند از یک فیلتر از پیش تعریف شده و یا یک باکس جستجو تغذیه کند.
پلاگین دیگری که در زمینه ساخت داشبوردها کاربردی به شما کمک میکند Rich Filters for Jira است که امکان ایجاد لیستهای داینامیک را به شما میدهد تا کاربر بتواند با انتخاب چند دکمه در داشبورد لیست ایشوهای مورد نظر خود را بیابد. هم چنین ایجاد گزارشهای متنوع در زمینه SLA نیز از قابلیتهای دیگر این پلاگین است.
پلاگین Agile Report for Jira
در پروژههای Software جیرا گزارشهای مختلفی برای رصد کردن یک پروژه اسکرامی یا کانبانی وجود دارد. اما این پلاگین امکان ایجاد گزارش متنوعی و ساخت داشبوردها زیادی را به شما میدهد تا پروژه خود را هر چه بهتر زیر نظر داشته باشید.
پلاگین OKR Board for Jira
اگر در سازمان خود به دنبال پیادهسازی OKR هستید، استفاده از این پلاگین به شما کمک میکند تا Object ها و Key Result های خود را در سطوح مختلف سازمان / تیم / شخص تعریف کنید و هم چنین با نمودارها و گزارشها از روند تحقیق اهداف در این سطوح مطلع شوید.
پلاگین Automated Log Work for JIRA
امکان دیگری که جیرا به صورت پیشفرض در اختیار شما قرار میدهد، امکان تخمین تمامی کارها و هم چنین امکان ثبت زمان صرف شده برای انجام هر کار (Log Work) برای هر ایشو است. این ویژگی در هر سه ماژول Core, Software و Service Management جیرا به صورت پیشفرض وجود دارد.
اما این پلاگین ویژگی مفید دیگری را نیز به جیرا اضافه میکند که امکان گزارشگیریهای مختلفی را به شما برای مشاهده Log Work های افراد به شکلهای مختلف فراهم میکند. هم چنین این پلاگین امکان ثبت خودکار Log Work بر اساس وضعیت (Status) ایشو را نیز فراهم میکند. محدود سازی تعداد کارهای در جریان (In Progress) یک شخص در یک زمان نیز از دیگر ویژگیهای این پلاگین است.
علاوه بر این پلاگین چندین پلاگین دیگر نیز در این زمینه وجود دارند هر سازمان میتواند بسته به نیاز خود یکی از آنها را نصب کند. Log Work Pro و Reports and Timesheets for Jira از جمله این پلاگینها هستند که در زمینه گزارشگیری و مدیریت Log Work استفاده میشوند.
پلاگین ProForma: Forms for Jira
اگر به دنبال ساخت یک پرتال حرفهای برای مشتریان خود هستند که بتوانید فرمهای مختلفی ایجاد کنید تا بتوانید انواع درخواستهای مشتریان خود را پوشش دهید، حتما نگاهی به این پلاگین بیندازید.
با استفاده از این پلاگین میتواند فرمهای مختلفی ایجاد کرد و در پرتال مشتریان مورد استفاده قرار داد. از قابلیتهای این پلاگین این است که فیلدهای مختلفی برای ساخت فرم در اختیار قرار میدهد و میتوان فیلدها نیز به هم وابسته کرد. (برای مثال وقتی کاربر فیلدی را پر کرد، سایر فیلدها بر اساس انتخاب کاربر نمایش داده شود).
اطلاعات فیلدهای ساخته شده توسط این پلاگین به صورت Json در یک ایشو ذخیره میشود. لذا این امکان را میدهد فیلدهای مختلفی را بدون نیاز به تعریف فیلدهای اصلی جیرا ایجاد کرد. نکتهای که در استفاده از این پلاگین باید مورد توجه قرار دهید این است که امکان ساخت فرمهای متنوعی را فراهم میکند،اما چون اطلاعات این فیلدها به صورت json در فرمهای ایشو ذخیره میشود امکان جستجو بر اساس مقادیر این فیلدها وجود ندارد.
پلاگینهای مجموعه Tempo
مجموعهای از پلاگین با عنوان Tempo وجود دارد که شامل Tempo Timesheet، Tempo Planner و Tempo Budget که از پرکاربردترین پلاگینهای جیرا هستند. این پلاگینها هر کدام امکانات مختلفی در زمینه مدیریت زمان ایشوها و Time Tracking در جیرا، برنامه ریزی و ایجاد Roadmap و همچنین مدیریت بودجه، مدیریت ظرفیت (Capacity Management) و هزینه مورد استفاده قرار میگیرد.
پلاگینهای ساخت Raodmap و پروژه ابشاری
در جیرا میتوانید با استفاده از پلاگینهای قدرتمند آن، پروژههای ابشاری خود را نیز مدیریت کنید. پلاگینهایی مانند BigPicture یا Straucture و Gannt for Jira از جمله این پلاگینهاست که این امکان را با شما میدهد که ایشوهای خود را در یک محیط ابشاری برنامهریزی کنید.
علاوه بر این که در نسخههای جدید جیرا بخش Plans در جیرا نیز به صورت Built-in به جیرا اضافه شده است که چنین امکانی را در اختیار شما قرار میدهد.
نظرات
خانی زاده ۱۴۰۲/۰۴/۱۸ در ۲:۱۹ ب٫ظ
سلام و عرض خدا قوت
ممنون بابت توضیحات کامل شما در مورد جیرا
هم چنین اموزش های کامل و رایگانتون . خدا خیرتون بده. این اموزش های رو سایر اموزشگاه ها یا سایت ها با هزینه دارن میفروشن و من اونها رو هم دیدم که نصب مطالب شما رو پوشش نمیدن!!
این مقاله شما هم خیلی کامل و خوب بود
خدا قوت
امیدوارم اموزش های ویدیویی رو ادامه بدین
مهدی حیدری ۱۴۰۲/۰۴/۱۹ در ۷:۲۸ ب٫ظ
سلام ممنون از کامنت شما
بله دوره های اموزش بخش software و service management در دست تهیه است که در صورت انتشار در کانال اطلاع رسانی میکنیم خدمتتون
خوشحالم که مفید بوده