کانفلوئنس چیست؟
چرا سازمانها باید از کانفلوئنس برای مدیریت مستندات خود استفاده کنند؟
کانفلوئنس (Confluence) یک ابزار مدیریت مستندات و دانش است که کاملا تحت وب و به شکل ویکی است. این نرمافزار توسعه داده شده توسط شرکت اتلسین است. ویژگیهایی مانند امکان نصب پلاگینهای متنوع، مدیریت دسترسی کامل، مدیریت نسخه، امکان ویرایش همزمان یک مستند، یکپارچه شدن با جیرا، کامنت گذاری روی مستند از جمله مهم ترین مزیتهای استفاده از این ابزار است.
در ادامه دلایل مهاجرت سازمان به این ابزار و ویژگیهای این نرم افزار را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
- ۱ مشکلات مدیریت مستندات به شکل سنتی
- ۲ شیرپوینت (SharePoint) ابزاری ناکارآمد
- ۳ ویکیها نسل بعدی مدیریت مستندات و دانش
- ۴ مدیریت دسترسیها در کانفلوئنس
- ۵ ابزارهای متنوع در نگارش مستندات
- ۶ لینک کردن مستندات
- ۷ استفاده از ماکروها در کانفلوئنس (Confluence)
- ۸ جستجوی مستندات در کانفلوئنس (Confluence)
- ۹ تاریخچه یک صفحه
- ۱۰ همکاری در نگارش مطالب تا ۱۲ کاربر همزمان
- ۱۱ بازبینی سریع با استفاده از Inline Comment
- ۱۲ کانفلونس برای سازمانهای با ابعاد کوچک تا بسیار بزرگ
- ۱۳ وجود هزاران افزونه برای نیازمندیهای مختلف در Marketplace
- ۱۴ سایر امکانات نرمافزار کانفلوئنس (Confluence)
مشکلات مدیریت مستندات به شکل سنتی
مدیریت مستندات در سازمانها از مهمترین دغدغه هایی است که سازمان از بدو شروع کار با آن دست و پنجه نرم میکند. سازمانها همیشه به دنبال سامانه و سیستمهایی هستند که به کمک آن بتوانند مستندات جاری سازمان را به خوبی مدیریت کنند. یک سامانه مدیریت مستندات لازم است شامل ویژگی های زیر باشد:
• سهولت در نگهداری سامانه
• امکان دسته بندی مستندات به شکلهای مختلف
• مدیریت دسترسی افراد به مستندات
• سهولت دسترسیپذیری افراد
نرم افزارهای مختلفی برای بحث مدیریت مستندات در سازمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. یکی معروفترین ابزار مورد استفاده در این زمینه Microsoft SharePoint است که یک Document Management System (DMS) است. سیستمهای DMS اساس کار خود را بر اساس فایلهای Word , Excel , PowerPoint و … قرار داده اند و هدف آنها ایجاد بستری برای دستهبندی، نگهداری و مدیریت دسترسی بر این فایلهاست.
مهمترین مشکلاتی که یک سامانه DMS در سازمان به ویژه SharePoint در بحث مدیریت مستندات میتواند داشته باشد شامل موارد زیر است:
• درشت دانگی مستدات: در ابزارهای مدیریت مستنداتی مانند شیرپوینت که اساس مدیریت مستندات فایل و نگهداری از فایل است، امکان استفاده از بخشی از یک مستند به صورت لینک درون مستند دیگر وجود ندارد. معمولاً در صورتی که لازم باشد بخشی از مطلب یک مستند دیگر را در مستند خود ذکر کنید این امکان وجود ندارد که به بخش مورد نظر خود در مستند دیگر ارجاع دهید. این به دلیل ماهیت فایل بودن مستندات است. این موضوع باعث افزایش حجم مستندات خواهد شد و خوانش مستندات بسیار سخت میشود. موضوعی که در ابزارهای ویکی مانند کانفلوئنس به خوبی رفع شده و مستندات به دلیل امکان لینکدهی بین هم و لینکدهی به بخشی از یک مستند بسیار ریزدانه شده و خوانش مستندات بسیار راحتتر میشود. کاربر در صورتی که به مطلب مرتبط دیگری نیاز داشته باشد کافی است بر روی لینک آن کلیک کند و آن را مطالعه کند.
• سنگینی ابزار شیرپوینت: اولین مشکلی که یک سازمان در استفاده از ابزار شیرپوینت با آن مواجه خواهد شد حجم زیاد منابعی است که لازم است به یک سرور شیرپوینتی اختصاص دهد. این در حالی است که شیرپوینت در زمینه مدیریت مستندات تنها این امکان را به شما میدهد که پوشه بندیها مختلفی ایجاد کنید. مستندات را درون آن قرار دهید و بر روی هر پوشه دسترسی تعریف کنید. اگر بخواهید که مستندات را ویرایش یا مشاهده کنید لازم است از ابزارهای Office نصب بر روی سیستم خود استفاده کنید. اگر قصد داشته باشید که امکان ویرایش آنلاین مستندات فراهم شود لازم است سرویسی تحت عنوان Office Online راه اندازی کنید و با سرور شیرپوینت Integrate کرده و مورد استفاده قرار دهید. این خود منابع مورد استفاده را دو چندان خواهد کرد. حال آنکه ابزار آفیس آنلاین ماکروسافت نیز کارایی خوبی ندارد و با مشکلاتی در استفاده روبرو خواهید شد.
• پیچیدگی مدیریت دسترسی: آنچه تجربه استفاده از چنین ابزارهایی نشان داده است، پس از یکی – دو سال استفاده از ابزار شیرپوینت برای مدیریت مستندات خود، با حجم زیادی از پوشهها و فلدرهایی مواجه خواهید بود که هر کدام دسترسی خاص خود را دارد که برای مشاهده دسترسی موجود در هر فولدر لازم است وارد تنظیمات آن شوید. به صورت خلاصه پس از استفاده کوتاه مدتی از این ابزار مدیریت دسترسی بسیار سخت خواهد شد.
• عدم امکان Collaboration در مستندات: مشکل مهم دیگری که استفاده از ابزاری مانند SharePoint در سازمان برای مدیریت مستندات ایجاد میکند، مشکلاتی است که برای همکاری در نگارش مستندات یا Collaboration ایجاد میکند. در نرمافزار شیرپوینت این امکان وجود ندارد که شما و همتیمیهایتان بتوانید به صورت مشترک و همزمان بر روی یک مستندات کار کنید. زیرا در صورت ویرایش همزمان یک مستند توسط دو کاربر، ممکن است موجب ایجاد تداخل در مستندات گردد. شیرپوینت برای رفع این مشکل از مفهوم Check-in و Check-out استفاده کرده است. به این معنی که شما در صورتی که بخواهید مستندی را ویرایش کنید، برای اینکه کاربر دیگری همزمان با شما مستند را ویرایش نکند و تداخل پیش نیاید، لازم است مستند را Check-out کنید، آن را ویرایش کنید و سپس Check-in کنید. این روش مشکلات بسیار زیادی بوجود خواهد آورد.مانند فراموشی کاربران در Check-out و یا برگرداندن آن به حالت Check-in، عدم امکان ویرایش همزمان دو کاربر و … . بررسی دوره فایلهای Check-out شده توسط کاربران توسط ادمین سامانه نیز از مشکلات دیگر این روش است.
در ادامه برخی دیگر از مشکلاتی که سازمان شما در صورت استفاده از یک سامانه DMS مانند SharePoint با آن مواجه شود را به طور خلاصه بیان میکنیم:
• عدم امکان بازبینی سریع مستندات و اطلاع از مستندات بازبینی شده که نیاز به ویرایش دارند.
• مشکلات مربوط به Versioning مانند نبود سازوکار مناسب برای این موضوع
• عدم امکان مقایسه سریع دو نسخه از مستند و مشاهده تغییرات انجام شده در یک نسخه نسبت به نسخه پیشین
ویکیها نسل بعدی مدیریت مستندات و دانش
با توجه به وجود چنین مشکلاتی در سامانههای مدیریت مستندات به صورت سنتی، در سالهای اخیر شرکتها به سمت استفاده از ویکی (Wiki) برای مدیر مستندات خود گرایش پیدا کردهاند و این موضوع روزبه روز در حال افزایش است. مزیت مهمی که استفاده از ویکیها در سازمانها برای مدیریت مستند خود فراهم میکند عدم وابستگی مستندات به فایل (مانند Word , PDF , Visio , Excel و …) است. آنچه برای استفاده از ویکی ها برای مستندنویسی لازم است یک مرورگر است.
این موضوع برای کاربرانی که در سازمانها از سیستم عاملهای مختلفی مانند استفاده میکنند اهمیت دو چندان پیدا خواهد کرد. چرا که فرمتهای فایلهای Word در سیستم عامل های لینوکسی با نرمافزارهایی مانند LibreOffice قابل استفاده اند که سازگاری کمتری با فایلهای Word دارد.
در ادامه برخی از امکانات نرمافزار کانفلوئنس (Confluence) به عنوان برترین ابزار مدیریت مستندات مبتنی بر ویکی را بررسی خواهیم کرد.
شرکت اتلسین (Atlassian) سال ۲۰۰۴ نرمافزار جدیدی مبتی بر وب برای مدیریت مستندات ارائه داد که با زبان JAVA با هدف ارائه ”نرمافزاری که با حفظ سادگی و قدرت ویکی،ابزاری مطابق با الزامات سیستم مدیریت دانش سازمانی” ساخته شده است.
در کانفلوئنس مستندات در Page ها نوشته میشوند و در Space ها مدیریت میشوند. Space ها را میتواند بالاترین لایه برای دستهبندی مستندات در نظر گرفت. هر Space میتواند معادل یک واحد سازمانی مانند HR باشد که مستندات واحد سازمانی منابع انسانی را در خود دارد یا معادل یک پروژه مانند Android که مستندات مربوط به پروژه اندروید مدیریت میشود.
بنابراین ساختار اصلی کانفلوئنس به شکل زیر است:
در کانفلوئنس مستندات در page ها نگارش میشوند. این page ها را میتوان به صورت نامحدودی به صورت tree دستهبندی کرد که به لایههای صفحات لایه بالاتر Parent Page و صفحات لایه پایینتر Child Page گفته میشود. با استفاده از این ویژگی در کانفلوئنس، امکان دستهبندی و ایجاد یک درخت دانش بسیار ساده و کاربردی خواهد بود.
برای دریافت اطلاع از نحوه راه اندازی آخرین نسخه کانفلوئنس با ما در تماس باشید.
مدیریت دسترسیها در کانفلوئنس
در کانفلوئنس دسترسیها در لایه Space تعریف میشود. به ازای هر Space این امکان وجود دارد که دسترسی مختلف افراد به آن Space را مشخص نمایید. دسترسیهایی که در هر Space میتوانید تنظیم کنید شامل موارد زیر است:
– دسترسی مشاهده
– دسترسی حذف موارد ایجاد توسط خود کاربر
– ایجاد یا حذف صفحات
– ایجاد یا حذف بلاگها
– ایجاد یا حذف ضمیمهها
– ایجاد یا حذف کامنت
– امکان ایجاد محدودیت بر روی صفحات (Restrictions)
– حذف صفحات ایجاد شده توسط ایمیل
– دسترسی خروجی گرفتن (Export) از Space
– مدیریت Space
این دسترسی ها در سه حالت قابل تعریف خواهند بود:
– به ازای گروهها: در کانفلوئنس میتوانید گروههایی (Group) تعریف کنید و کاربران را در این گروهها عضو کرده و سپس در بخش دسترسیها از آنها استفاده کنید.
– به ازای کاربرها: علاوه بر اینکه میتوان دسترسی ها را به گروهها اعطا کرد، این امکان وجود دارد که به ازای هر یک از کاربران نیز این دسترسیها اعطا شود.
– حالت Anonymous: در صورتی که دسترسی در حالت Anonymous داده شود به این معنی است که کاربران میتوانند بدون لاگین به کانفلوئنس به مستندات دسترسی داشته باشند. این حالت را میتوانید زمانی استفاده کنید که میخواهید یک Space به صورت عمومی در دسترسی تمامی افراد قرار گیرد و در این Space مستنداتی وجود دارد که عمومی است و همه کاربران سازمانی یا غیر سازمانی میتوانند از آن استفاده کنند.
سطح بعدی دسترسی که میتوان در Confluence استفاده کرد حالت محدودسازی یا Restriction است. Restriction در لایه Pageها قابل تعریف است. برای مثال در Space ای که برای واحد منابع انسانی ایجاد کردهایدصفحاتی وجود دارند که لازم است تنها تعداد محدودی از افراد واحد منابع انسانی به آن دسترسی داشته باشند. در این حالت بر روی صفحه مورد نظر Restriction اعمال میکنید.
برای Restriction نیز دو حالت وجود دارد.
– در حالت اول میتوان محدود کرد که چه کسانی دسترسی ویرایش به صفحه مورد نظر داشته باشند.
– در حالت دوم محدود میشود که چه کسانی دسترسی مشاهده صفحه را داشته باشند. در این صورت سایر افرادی که مشخص نمیشود دسترس مشاهده این صفحه را نخواهند داشت.
کانفلوئنس در عین سادگی مدیریت دسترسی ها، دارای انعطاف خوبی در زمینه مدیریت دسترسی کاربران به مستندات فراهم میآورد.
ابزارهای متنوع در نگارش مستندات
وجود ابزارهای متنوع در هنگام نگارش مستندات را میتوان یکی از برتریهای کانفلوئنس در مقایسه با سایر ابزارهای ویکی در نظر گرفت. زمانی که شما شروع به نگارش مستندی میکنید نوار ابزار کاملی برای استفاده در اختیار شما قرار داده میشود.
لینک کردن مستندات
همانطور که پیشتر اشاره شد یکی از مشکلات مدیریت مستندات به صورت سنتی افزایش حجم یک مستند است که نگارش و خواندن مستند را برای کاربران دشوار میکند. مزیتی که در ابزارهای ویکی به ویژه کانفلوئنس میتوان از آن استفاه کرد تا حجم مستندات به طور چشمگیری کاهش یابد استفاده از لینک کردن مستندات کوچک به یکدیگر است. به عبارتی اگر نیاز باشد که کاربران در مستند خود به مستند دیگری ارجاع دهند کافی است لینک مستند را وارد کنند و خواننده را به لینک ارجاع دهند.
این کار در کانفلوئنس به سادگی هرچه تمام قابل انجام است. برای این کار کافی است هنگام نگارش مستند از Shortcut ای که در ابزار در نظر گرفته شده استفاده کنید. در صورتی که هنگام نگارش مستند از دو براکت باز استفاده شود [[، کانفلوئنس بخشی در اختیار کاربر قرار میدهد که میتوان با آن مستند مورد نظر را جستجو و با زدن Enter لینک را اضافه کرد.
لینک کرن مستندات به یکدگیر و حفظ ریزدانگی مستندات علاوه بر اینکه نگهداری مستندات را بسیار راحتتر میکند (به این دلیل که در صورتی که بخش از مستند نیاز به روزرسانی داشت باشد، تنها کافی است همان بخش بروزر شود. بقیه بخشها به بخش مورد نظر لینک شده اند). کاربران نیز سریعتر مطلب مورد نظر خود را پیدا و استفاده میکند.
استفاده از ماکروها در کانفلوئنس (Confluence)
ماکروهای کانفلوئنس بخش دیگری است که باعث شده مستند نویسی در کانفلوئنس لذتبخشتر و راحتتر شود. کانفلوئنس به صورت پیشفرض ماکروهای زیاد و منتوعی برای مقاصد مختلفی فراهم کرده است. اضافه کردن یک ماکرو در صفحه مستند بسیار ساده است. کافی است در بخشی از صفحه که قصد داریم ماکرو رو اضافه کنیم کلید کرده و بر روی علامت + کلیک کرده و ماکرو مد نظر را انتخاب کرده و آن را به صفحه اضافه کنیم.
برخی از پرکاربرترین ماکروهای کانفلوئنس (Confluence) شامل موارد زیر است:
ماکرو Table of Content
با استفاده از این ماکرو به سادگی هر چه تمام میتوانید جدولی از مطالب مستند خود ایجاد کنید که به صورت خودکار به روز میشود. کافی است این ماکرو رو به صفحه اضافه کنید تا این ماکرو با استفاده از Heading های صفحه شما جدولی از مطالب ایجاد کند.
ماکرو Code Block
با استفاده از این ماکرو، به راحتی میتوانید یک تکه کد خود را به مستند اضافه کنید. مزیت استفاده از این ماکرو این است که میتوانید زبان کد خود را نیز در بخش Syntax highlighting انتخاب کنید تا کانفلوئنس (Confluence) با توجه به زبان انتخاب شده تکه کد شما را خوانا تر نمایش دهد. هم چنین تمهای مختلفی در نمایش کد نیز قابل استفاده اند.
ماکرو Draw.io
این ماکرو که نیاز به نصب افزونه Draw.io در کانفلوئنس دارد را میتوان یکی از پرکاربردترین ماکروهای کانفلوئنس (Confluence) دانست که کاربران از ابزارهای رسم نمودار و چارت و شکل مانند Visio و ابزارهای مشابه به صورت کامل بینیاز میکند. با استفاده از این ماکرو میتوانید انواع شکلها را به صورت آنلاین رسم کنید. این ماکرو Template های بسیار متنوعی نیز برای رسم اشکال در اختیار قرار میگذارد. همچنین این افزونه ورژن های مختلف شکل ویرایش شده را نیز نگهداری میکند و در صورت نیاز میتوان به ورژنها قبلی یک شکل باگردانی کرد.
ماکروها اشاره شده تنها تعداد کمی از ماکروهایی است که در کانفلوئنس قابل استفاده اند. به صورت پیشفرض دهها ماکرو در کانفلوئنس برای نیازمندی های مختلف وجود دارد. علاوه بر این که کانفلوئنس امکان نصب افزونههای متنوع را نیز فراهم میکند که برخی افزونهها ماکروهای بیشتر به Confluence اضافه میکنند.
جستجوی مستندات در کانفلوئنس (Confluence)
بخش جستجوی کانفلوئنس بدون شک یکی از برتریهای بدون رقیب این ابزار در مقایسه با سایر ابزارهای مدیریت مستندات است. ابزار جستجوی کانفلوئنس امکان جستجوی بسیار کاملی در اختیار کاربر قرار میدهد که کاربر به راحتی میتواند مطلب مورد نیاز خود را جستجو و پیدا کند.
تاریخچه یک صفحه
کانفلوئنس تاریخچه تغییرات یک صفحه را به صورت کامل نگهداری میکند. به محض اینکه کاربری اقدام به ویرایش یک صفحه در کانفلوئنس کند، یک نسخه جدید از صفحه ایجاد میشود و کانفلوئنس به صورت آنلاین تمامی تغییرات را ذخیره میکند. حتی اگر کاربر در بین نگارش مطلب، ارتباط خود را با سرور از دست بدهد (به دلایلی مانند خاموش شدن سیستم، بسته شدن مرورگر، فراموشی در ذخیره کردن صفحه و …)، کانفلوئنس تمامی تغییرات را به صورت پیشنویس (Draft ) برای کاربر ذخیره میکند و کاربر میتواند مجدداً ویرایش را ادامه دهد.
تاریخچه تغییرات کامل یک صفحه در بخش Page History قابل مشاهده اند. این تغییرات به طور کامل مشخص است در چه تاریخی، توسط چه کاربری و با چه توضیحی انجام شده است. هم چنین میتوان در صورت نیاز به نسخهها پیشین نیز بازگردانی (Restore) کرد.
همچنین این امکان وجود دارد که با انتخاب دو نسخه از مستند، تغییرات ورژنها را به صورت کامل مشاهده کرد.
با مقایسه دو نسخه از یک مستند بخشهای اضافه شده، حذف شده یا تغییر فرمت داده شده به طور کامل نشان داده میشود.
همکاری در نگارش مطالب تا ۱۲ کاربر همزمان
نرمافزار کانفلونس با استفاده از حالت Collaborative editing، این امکان را فراهم میآورد تا کاربران بتوانند به صورت همزمان بر روی یک صفحه کار کنند. این ویژگی تقریباً در هیچ یک از ابزارهای مشابه به این شکل وجود ندارد. کاربرانی که در حال کار بر روی یک صفحه هستند به صورت Real Time مشاهده میکنند که سایر کاربران کدام بخش از مستند را در حال ویرایش هستند.
بازبینی سریع با استفاده از Inline Comment
کاربران در نرمافزار Confluence به صورت کارآمدی میتوانند مستندات را مطالعه و در صورت نیاز کامنتهای خود را بر روی مطالب قرار دهند. کانفلونس برای این موضوع ویژگی Inline Comment را فراهم کرده است. برای درج کامنت بر روی قسمتی از متن یک مستند کافی است آن متن را انتخاب کنید. در این صورت ایکون Comment ظاهر میشود. با زدن این ایکون باکسی برای درج کامنت ظاهر میشود.
با کامنت گذاری بر روی یک مستند، کاربری که مستند را ایجاد کرده است Notification دریافت میکند و مطلع میشود که نیاز است مستند مورد نظر را بازبینی کند. کاربر میتواند با مشاهده کامنتهای قرارداده شده بر روی مطالب، به آنها پاسخ دهد یا آنها را Resolve کند.
تاریخچه کامنتهای Resolved شده نیز به صورت کامل در هر صفحه قابل مشاهده و پیگیری است.
این نوع کامنتگذاری بر روی مستندات چابکی زیادی در نگارش مستندات ایجاد میک
کانفلونس برای سازمانهای با ابعاد کوچک تا بسیار بزرگ
شرکت Atlassian نرمافزار کانفلونس را صورت ابری و On-Promise ارائه کرده است. با توجه به این که کاربران در ایران عملاً نمیتوانند از نسخه ابری استفاده کنند، سازمانها میتوانند با راهاندازی سرویس کانفلونس بر روی سرورهای خود از این سرویس بینظیر بهرهمند شوند. شرکتهای با توجه به تعداد کاربران خود میتوانند از یکی از حالتهای Standalone یا Data Center استفاده کنند.
نسخه کانفلونس Standalone برای شرکتهای کوچک تا متوسط با تعداد کاربران حداکثر تا ۳۰۰ نفر مناسب است. شرکتهای بزرگ با بیش از این تعداد نیز میتوانند از کانفلونس Data Center که به صورت HA راهاندازی میشود استفاده کنند. معماری این دو نوع سرویس به شکل قابل پیادهسازی است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نرم افزار کانفلونس Standalone و Data Center با ما در تماس باشید.
وجود هزاران افزونه برای نیازمندیهای مختلف در Marketplace
نرمافزار کانفلونس نیز مانند سایر نرمافزارهای شرکت اتلسین قابلیت نصب افزونه (پلاگین) را دارد. شرکتهای مختلفی افزونههای متنوعی برای کانفلونس ایجاد کردهاند که میتوانید در Marketplace شرکت اتلسین لیست تمامی پلاگین را مشاهده کنید.
در این بخش پرکاربردترین افزونه های کانفلونس معرفی میشود. در صورتی که شما نیز افزونه پرکاربرد و مفیدی برای کانفلونس میشناسید در بخش کامنت قرار دهید.
افزونه Draw.io
سایت Draw.io که یکی از سایتهای معروف و پر کاربرد در زمینه ارائه ابزار آنلاین طراحی شکل و نمودارهای مختلف است، برای نرمافزار کانفلونس نیز افزونه پرکاربردی ارائه کرده است که امکان رسم شکل، چارت و نمودارهای مختلفی را در بستر کانفلونس فراهم میکند.
افزونه Analytic برای تحلیل رفتار کاربران
با کمک این افزونه میتوانید آمار کاملی از میزان تعداد بازدیدهای یک مستند و همچنین آمار ویرایشهای انجام شده را مشاهده کنید. تحلیل این اطلاعات بازخورد مناسبی از میزان استفاده کاربران از مستندات ارائه میکند.
افزونه Question for Confluence برای ایجاد فروم سازمانی
با استفاده از این ابزار میتوانید محیطی را فراهم کنید تا کاربران سازمان سؤالات خود را در زمینههای مختلف بپرسند تا سایر کاربران به پرسشها پاسخ دهند. از ویژگیهای این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– امکان دسته بندی سؤالات مختلف
– امکان امتیاز دهی به سؤالات توسط سایر کاربران
– امکان مشخص کردن پاسخ صحیح سؤال توسط پرسش کننده
– سیستم امتیازدهی به کاربران بر اساس تعداد سؤالات و پاسخهای داده شده
– مشخص شدن افراد Expert در سازمان بر اساس امتیازهای بدست آمده در بازههای زمانی مختلف
– نمودارهای تحلیلی سؤالات و پاسخهای طرح شده
افزونه Team Calendar for Confluence
با استفاده از این افزونه میتوان تقویمهای به Space های کانفلونس اضافه کرد و درون هر تقویم جلسات را مدیریت کرد.
افزونه نظرسنجی Polls در Confluence
با کمک این افزونه نظرسنجیهای مختلفی ایجاد کنید آن را به اشتراک بگذارید و از نتایج و نمودارهای آن استفاده کنید.
این افزونه امکاناتی چون نظرسنجی به صورت ناشناس، امکان یک انتخاب یا چند انتخاب و ارائه گزارش به صورت Pie Chart و هم چنین به صورت نمودار در طول زمان ارائه میکند.
افزونه Glossary برای مدیریت Termهای سازمان
این افزونه امکان مدیریت Term ها را برای شما فراهم میآورد. سازمانها بسته به نوع فعالیت خود معمولاً از Term ها، اصطلاحات و یا کلمات اختصاری مختلفی در مستندات خود استفاده میکنند. با استفاده از این افزونه میتوانید Term ها را تعریف و توضیح مربوط به هر کدام را تکمیل کنید. در این صورت، اگر در مستندی این Term ها و اصطلاحات استفاده شده باشد کاربران به راحتی معنی آن را متوجه خواهند شد.
افزونه LaTeX Math برای فرمول نویسی در مستندات
این افزونه با اضافه کردن یک ماکرو به نرمافزار کانفلوئنس امکان نوشتن فرمول یا معادلات ریاضی را در مستندات فراهم میکند.
برای دریافت راهنمایی و اطلاعات بیشتر در مورد پلاگینهای کانفلونس با ما در تماس باشید.
سایر امکانات نرمافزار کانفلوئنس (Confluence)
امکانات نرمافزار کانفلوئنس به آنچه در اینجا گفته شد محدود نمیشود. برخی از امکانات دیگر این نرمافزار بینظیر در حوزه مدیریت مستندات به صورت خلاصه در ادامه ذکر شده است:
• یکپارچهسازی نرمافزار کانفلوئنس و جیرا
• امکان Mention کردن کاربران در بخشهای مختلف نرمافزار
• دریافت Notification به ازای تغییرات مرتبط با هر کاربر و یا mention شدن
• تغییر در Page Tree و ساختار صفحات در بخش View in Hierarchy به صورت Drag and Drop
• ایجاد قالبهای از پیش تعریف شده (Template) برای صفحات پر کاربرد
• تهیه خروجی در قالب Word از صفحه
• وارد کردن مطالب یک فایل Word با استفاده از بخش Import Word Document
• ایجاد وبلاگ سازمانی در کانفلوئنس
در صورتی که شما هم از کانفلوئنس استفاده میکنید، نظرات و سوالات خود را در بخش کامنت مطرح کنید.
نظرات
سجاد نراقی ۱۴۰۰/۰۳/۲۴ در ۱۱:۵۱ ق٫ظ
بسیار عالی بود
ممنون از شما
مهدی حیدری ۱۴۰۰/۰۳/۲۵ در ۶:۱۷ ب٫ظ
خواهش میکنم جناب مهندس
ممنون از نظر شما 🙏🏻
محمد باقری ۱۴۰۰/۰۴/۰۹ در ۱۱:۴۴ ق٫ظ
با تشکر از مهندس مهدی حیدری عزیز که شناخت من از این ابزار با کمک ایشان بوده است.
حقیقتا کانفلوئنس در سازمانها میتواند کار مستند سازی و مدیریت دانش را آنقدر تسهیل کند که به تفریح و لذت تبدیل شود.
این نکته راه هم اضافه کنم که در مقایسه با تمپلیتهای نرم افزار word برای مستندات رسمی سازمان، نیز این ابزار بسیار سریعتر و کاراتر است به طوری که تمرکز شما فقط و فقط روی محتوای تولیدی خواهد بود و از شر اتلاف وقت به خاطر همخوانی با تمپلیت ها رها خواهید شد.
مهدی حیدری ۱۴۰۰/۰۴/۰۹ در ۵:۴۰ ب٫ظ
سلام و عرض ادب خدمت جناب مهندس باقری
بزرگوارید
بله همینطور که میفرمایید هدف کانفلوئنس (به نمایندگی از ابزارهای مدیریت مستندات بر بستر ویکی) تمرکز بر محتوای اصلی و ریزدانه کردن مستندات برای خوانش بهتر هست.
درود بر شما 🙏🏻
فرشاد ۱۴۰۱/۰۳/۱۷ در ۱:۱۰ ب٫ظ
سلام و ممنون از مطلب مفیدتان، سوالی داشتم مبنی بر اینکه آیا در این ابزار می توانیم روال های گردش کاری برای تایید آخرین ویرایش های معتبر اسناد ایجاد نماییم؟ بسته به سند تایید کننده های متفاوتی لازم است و تا تایید تمامی ایشان نباشد سند معتبر نمی گردد.
مهدی حیدری ۱۴۰۱/۰۶/۲۰ در ۱۲:۰۸ ب٫ظ
سلام
بله با استفاده از پلاگین comala میتونید فرایندهای مد نظر برای مستندات خودتون رو طراحی کنید. لینک این پلاگین
https://marketplace.atlassian.com/apps/142/comala-document-management?tab=overview&hosting=datacenter
مشمولی ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ در ۱۰:۴۲ ق٫ظ
بسیار عالی بود. ممنون از زحمتی که کشیدین
مهدی حیدری ۱۴۰۱/۰۶/۲۰ در ۱۲:۱۱ ب٫ظ
سلام خواهش میکنم. ممنون از نظرات شما
اکبر احمدی ۱۴۰۱/۰۵/۳۰ در ۵:۳۳ ب٫ظ
سلام و تشکر از توضیحات مفید شما،موفق باشید.
مهدی حیدری ۱۴۰۱/۰۶/۲۰ در ۱۲:۱۰ ب٫ظ
سلام . خوشحالیم که مفید بوده
معصومه ۱۴۰۱/۰۷/۱۸ در ۸:۳۴ ب٫ظ
سلام خسته نباشید. میشه لطفا نحوه کرک کردن پلاگین draw.io رو بفرمایید.
مهدی حیدری ۱۴۰۱/۰۸/۱۰ در ۵:۳۷ ب٫ظ
سلام ممنون از شما
لطفا از طریق صفحه ارتباط با ما با بنده در تماس باشید
عباس ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ در ۴:۱۰ ب٫ظ
با عرض سلام
آیا پک فارسی ساز و تاریخ شمسی برای کانفالوئنس وجود دارد؟
ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
مهدی حیدری ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ در ۲:۳۹ ب٫ظ
سلام
بحث شمسی سازی به دلیل مشکلاتی که در ابزار بوجود میاره وجود نداره
صرفا امکان نگارش مطالب فارسی در کانفلونس با نصب پلاگین وجود داره
ز.م ۱۴۰۲/۰۶/۰۱ در ۲:۱۲ ب٫ظ
با سلام – چرا ایجاد یک کتگوری که بسیار هم ساده است در کانفلئونس انجام دادم ولی بعضی مواقع هاید میشه؟
مهدی حیدری ۱۴۰۲/۰۷/۱۰ در ۲:۱۲ ب٫ظ
سلام وقت بخیر
متوجه منظورتون از هاید شدن کتگوری ها نمیشم.
لطفا تصویر مشکل رو برامون ارسال کنید
تشکر
امیر ۱۴۰۲/۰۷/۰۹ در ۳:۱۳ ب٫ظ
سلام و خسته نباشید
آیا کرک کردن پلاگین های کانفلوئنس باجیرا متفاوت هست ؟ هر جوری میزنم اوکی نمیشه مثلا پلاگین gliffy diagram
ممنون میشم کمک کنید
مهدی حیدری ۱۴۰۲/۰۷/۱۰ در ۱:۱۹ ب٫ظ
با سلام و وقت بخیر
بله لایسنس هر نرم افزار با سایر نرم افزار کاملا متفاوت هست
لطفا از طریق ارتباط با ما با بنده در تماس باشید
سپهر ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ در ۱۲:۳۰ ب٫ظ
با سلام، با توجه به اینکه افزونه Latex برای Confluence غیر رایگان است، آیا میتوان این افزونه ها را کرک کرد و استفاده کرد؟
مهدی حیدری ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
سلام
بله تقریبا تمامی پلاگین های محصولات اتلسین مثل جیرا و کانفلونس غیر رایگان هستند
بله امکان استفاده از تمامی پلاگین ها وجود دارد
رامین ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ در ۲:۲۳ ق٫ظ
سلام روز بخیر دوستان کسی میدونه HTTP Status 500 – Internal Server Error روی کانفلوئنس برای چیه؟
مهدی حیدری ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ در ۱۱:۳۶ ق٫ظ
سلام جناب رامین عزیز
خطای ۵۰۰ یک خطای کلی به معنی مشکل اساسی در سرویس است و دلایل بسیار زیادی دارد. برای یافتن ریشه مشکل باید لاگ کانفلونس را بررسی کنید.
برخی از متدوال ترین دلایل بروز خطای ۵۰۰ :
تغییر در فایل های کانفلونس
خراب شدن فایل ها
تغییر دسترسی فایل ها
مشکل در لایسنس
و …
امیر ۱۴۰۳/۰۲/۲۲ در ۲:۲۳ ب٫ظ
سلام. ممنونم بابت مقال خوبتون.
۱- آیا میشه مسیر و نوع attachment storage ها رو تغییر داد؟
۲-آیا امکان اتصال کانفلوئنس به object storage امکان پذیر است؟ فقط اینکه روی cloud نمی خواهیم باشه.
مهدی حیدری ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ در ۴:۳۷ ب٫ظ
سلام و وقت بخیر
۱- مسیر ذخیره سازی فایل های attahment در کانفلونس در home directory کانفلونس ذخیره می شود. لذا می توانید یک storage جداگانه برای این موضوع در نظر بگیرید و روی سرور مد نظر mount کنید و برای این موضوع استفاده کنید
۲- برای این موضوع نیاز به پلاگین دارید. لازم هست بررسی کنید که ایا پلاگینی متناسب با نوع سرویس در حال استفاده وجود دارد یا خیر